Karakol, Kirgizië

E26 Reispodcast | Een pastoor in Kirgizië: gestolen lijken en weeshuizen

Reis door Kirgizië en je ziet wilde paarden galopperen over de vlakten, de bevolking koken bij hun yurt kampen en besneeuwde bergtoppen. Maar er gaat veel meer schuil achter het land in Centraal Azië.

Deze aflevering reizen we verder naar de noord-oostelijke regio Karakol – zie de foto’s hieronder – waarbij we het land en vooral haar economische situatie en religie beter proberen te begrijpen.

A big problem is when we bury Kyrgyz christians, extremist fanatic guys they take the body after. This is horrible.”

– Konstantin

Vandaag ontmoeten we Konstantin, een 40 jarige Kyrgyz die zowel in geologie als in wereld religie is afgestudeerd en die werkt als pastoor.

En een pastoor zijn voor de Evangelische kerk in een overheersend moslim land… dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Hoor hoe de Kirgizische Konstantin omgaat met problemen als grafschending en zich inzet om de weeskinderen van het land in Centraal-Azië te helpen.

Luister mee naar het verhaal van Konstantin via Spotify, de Podcasts app (iOS) of een podcastplatform naar jouw keuze.

Wil je ook in het Guesthouse van Kostantin verblijven – in de aflevering hoor je waarom hij er ook dat naast doet? Dan kan je hier boeken – al neemt hij vanwege de coranacrisis nu even geen boekingen aan. Wil je meer helpen over zijn weeshuis “Telegey” en organisatie “Country without orphans” of misschien zelfs helpen? Dan kan je hem mailen via kvforjc@capost.org.


De Karakol regio in Kirgizië


YOU MAY ALSO LIKE

Laat een bericht achter