E24 Reispodcast | Tadzjikistan: reizen over de Pamir Highway

Opgroeien zonder elektriciteit. In het hoogste dorp van Centraal-Azië. Deze aflevering reizen we verder in Tadzjikistan. Waar we vorige aflevering een introductie kregen in het bergachtige land en haar westelijke bergmeren, reizen we nu af naar het verlaten oosten: het Pamir gebergte in Tadzjikistan. waar we een lokale inwoner treffen. Hoor het is om op te groeien in een van de meest afgelegen gebieden ter wereld. Bereid je voor, voor de roadtrip van je leven: langs bergpieken van ruim 7000 meter, langs de Afghaanse grens, over een weg dat ooit de Zijderoute voorstelde en over de tweede hoogste ‘snelweg’ ter wereld: welkom op de Pamir Highway in Tadzjikistan!

“When I was younger I played in the mountains, in the clean air and also with yaks. […] It is very difficult to hike in the mountains, in the high altitude.”

– Kanibek

Klaar voor een van de mooiste roadtrips ter wereld? Luister dan via Spotify, de Podcasts-app (iOS) of jouw podcast-app naar keuze.


Wil je zelf ook over de Pamir Highway in Tadzjikistan reizen? Dan raad ik je absoluut aan om ook Kanibek als jouw gids te nemen. Niet alleen sprak hij goed Engels, hij wist enorm veel over de omgeving en hikete (als de omstandigheden het toestonden) gezellig met ons mee. Hij werkt hard aan zijn eigen website, maar is voor nu te boeken via deze site. Wil je direct met hem in contact komen, stuur me dan even een bericht via Instagram en ik geef je graag zijn nummer. En nee, dit is geen gesponsorde post: Kanibek is een goede gozer, die onze reis over de Pamir Highway zó fantastisch maakte, dat ik jou hem ook niet wil onthouden.


YOU MAY ALSO LIKE

Laat een bericht achter