E27 Reispodcast | Kazachstan: canyons en meren

Na Kirgizië met de nomadische sporten en de karakol-regio te hebben verlaten, reizen we deze aflevering verder over de gigantische oppervlakte van het noordelijke gelegen gigantische Kazachstan met een uitgestrekte steppe, heldere meren en diepe canyons. Maar waar begin je, in een land waar Nederland maar liefst 65 keer in past?

Alma-Ata region is most interesting: it is an interesting combination of desert landscapes, rudimental chalk mountains, big canyons, high mountain landscapes, mountain lakes, of course rivers.”

– Azamat

En het is precies deze regio die we vandaag verkennen. Stap in de auto en ga mee op roadtrip door de Almaty regio, naar de Charyn Canyon, de Kolsai lakes, Lake Kaindy en leer meer over het land dat voorheen tot de Sovjet-Unie behoorde.

Reis mee via Spotify, de Podcasts app (iOS) of een podcastplatform naar jouw keuze.

Deze aflevering in een samenwerking met Outfitter KZ: een team van tourguides onder leiding van Azamat die meerdaagse trips door de Kazachse natuur organiseert. Hier kan je de prijslijst vinden en ook je trip daarmee boeken. Want zoals je hier al las, is de regio namelijk redelijk moeilijk te bereizen. En ondanks dat ik een  onafhankelijke reiziger ben, die tours voornamelijk mijdt, is dit een absolute aanrader!

Azamat met ons op tour door de schitterende Almaty regio


YOU MAY ALSO LIKE

Laat een bericht achter