Mingsha Shan en Crescent lake in Dunhuang, China

E31 Reispodcast | Zijdezachte zingende duinen in de oasestad Dunhuang, China

Zijdezachte zingende duinen, een sprookjesachtige oase en duizend buddha’s. In de reispodcast van vandaag reizen we naar de afgelegen stad Dunhuang, China, gelegen aan de Zijderoute. Dunhuang, in het westen van China, is een plek die niet veel westere reizigers bezoeken. En dat is zonde.

In de reispodcast van vandaag reizen we – na de Xinjiang provincie te verlaten – door naar de oude garizoenstad dat later uitgroeide tot bloeiend handelsentrum. Dat Dunhuang ooit een kruispunt van culturen was tijdens de tijd van Zijderoute, kan je overal zien en voelen.

Reis mee door de Magao-grotten – een van belangrijkste historische sights en ook wel beter bekend als de Duizend Boeddha grotten waar je je vergaapt aan duizenden eeuwenoude muurschilderingen en beelden. Struin over de Shazhou Night Market waar de lucht is gevuld met de geur van kruiden, gegrild vlees, en de zoete aroma’s van lokale lekkernijen en laat je betoveren door de oase Crescent Lake, omringd door de prachtige zandduinen van Mingsha Shan.

Dus pak je backpack (met mijn Ultieme Backpack Checklist!) en hoor welke sporen de Zijderoute in Dunhuang, China heeft achtergelaten en hoe je ook als grote meid, altijd nog kan spelen als een kleine… 

Luister nu via de Podcast-app (iOS), Spotify of jouw favoriete podcast app!Tadaa, de foto’s van de reis door Dunhuang, China

#1 De Paifang waar ik over vertel in de reispodcast

#2 De Shazhou Night Market

#3 Mogaogrotten

#4 Crescent Lake & Mingsha Shan in Dunhuang China 

YOU MAY ALSO LIKE

Laat een bericht achter