Over Along with Annika

door Annika | Along with Annika
Over Along with Annika

Dé reispodcast…

Voor iedereen die van reizen houdt en op zoek is naar de minder bekende bestemmingen. Voor degene die verlangt naar avontuur, open sterrenhemels en een occasional kokosnoot. Voor de persoon die lacht mét de lokale bevolking, in plaats van erom. Voor iedereen die een land echt wil begrijpen. Voor de backpackliefhebbers zoals ik.

Lieve reisgekkies,

Ik ben Annika, een blonde-haren-wapperend-in-de-wind-kind-of-Dutchie die als achttienjarig groentje da solo een jaar naar Italië vertrok om daar de Au Pair uit te hangen. Sindsdien ben ik zo een lichtelijk vervelend persoon geworden die dol is op reizen en die die reislust ten volle benut. En zo vloog ik de Noord Atlantische Oceaan over om in Canada te wonen als uitwisselingsstudent, mocht ik het koningsgezinde Thailand een half jaar lang ‘mijn thuis’ noemen al werkzaam zijnde bij de Nederlandse Ambassade en sla ik regelmatig de backpack om, om de wijde wereld in te trekken en mijn dromen achterna te jagen.

Een jacht die gebeurt tijdens studies en werk of er tussenin. Want ik ben geen full-time-reiziger. Ik ben een reiziger die het meeste haalt uit de vakantiedagen die ze heeft en die zoveel mogelijk trips als mogelijk er tussen wringt. Soms zet ik mijn baan – verslaggever en redacteur voor Nederlandse TV-programma’s – on hold.  Er is gewoon zo veel te ontdekken in de wereld. Want de wereld is groot.

Groot genoeg om met z’n allen te delen en zó groot dat je soms niet weet waar je moet beginnen. Zo ontstond de de website Along with Annika en de bijbehorende reispodcast . Uit een passie voor reizen en uit een behoefte om die grote, grote aardbol nét wat toegankelijker te maken voor iedereen die de ontdekkingsreis wil maken. Of je nu een reis aan het plannen bent, inspiratie wil opdoen voor je volgende avontuur of simpelweg wil dromen. Dit is de plek.

De plek waar ik mijn head-over-heels kind of love voor landen en struikelende avonturen deel. Tips en tricks voor een nóg geweldiger verblijf. En niet alleen de geluksmomenten, maar ook de dieptepunten. Want een eerlijk beeld, is het beste beeld. Een beeld waar mensenrechten ook bij horen – want schendingen daarvan vinden niet alleen plaats in landen die wij reizigers minder vaak aandoen, maar het gebeurt in landen waar wij allen vrolijk rondhuppelen met onze backpacks gevuld met blijdschap op onze rug en geen zorg in de wereld. En soms is een zorg nodig.

Dus lees, reis, dans en luister vooral verder, want alles hier deel ik met het doel om jou eigen reisavonturen nog mooier en betekenisvoller te maken dan ze al zijn – en natuurijk stiekem ook omdat ik er zelf een hoop blijdschap uit haal. Reis je mee?

Love,

Annika

Pssssst… hierbij een tipje van de sluier van het werk dat ik doe:

GIVE ME A SHOUT OUT!