silhouette of airplanes

Geheime strategieën voor voordelige vliegtickets ✈️

We houden hier bij Along with Annika van verre reizen naar minder bekende bestemmingen – denk aan de Zijderoute in Centraal-Azië waar je mee kan reizen via mijn reispodcast. En verre reizen betekent vaak (zeker niet altijd, want liefde voor treinreizen zoals bijvoorbeeld deze) een vliegtuig pakken. Het liefst zo betaalbaar mogelijk natuurlijk.  Dus om de vraag te beantwoorden die veel medereizigers bezighoudt: “Hoe vind ik geheime strategieën voor voordelige vliegtickets?” hier enkele insider tips – van een reismeid die al heel vaak haar backpack inpakte (zie hier de ultieme paklijst) om naar verre plekken te vertrekken. 

Laat het jou helpen om je reisbudget te rekken en meer geld over te houden om je droomreis werkelijkheid te laten worden. Let’s go, baby!

1. FLEXIBILITEIT QUA DATA IS JOUW REISMAATJE 🤸🏾‍♂️

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: de kunst om flexibel te zijn met je reisdata kan een mega gamechanger zijn bij het vinden van voordelige vluchten. 

Vliegtuigmaatschappijen hanteren vaak variabele tarieven, afhankelijk van het seizoen, de dag van de week en zelfs het tijdstip van de dag. Dus wil jij per se op een bepaalde dag vliegen, dikke kans dat je de hoofdprijs betaalt. En daar houden we niet van.

Mijn favoriete tool om te kijken wanneer ik het goedkoopste vlieg is de tool van Skyscanner waarbij je qua reisdata een hele maand kan selecteren. Zo kan jij ontdekken welke dagen het meest budgetvriendelijk zijn voor je reis.

Skyscanner selecteer een maand geheime strategieën voor voordelige vliegtickets

2. DE MAGIE VAN INCOGNITO BROWSEN 🕵🏻‍♀️

Wat als ik je vertel dat luchtvaartmaatschappijen soms de prijzen verhogen op basis van je zoekgeschiedenis? Slim zijn is de sleutel! Door te zoeken in een incognitovenster of privémodus, voorkom je dat je een hogere prijs betaalt vanwege je eerdere zoekopdrachten. Op deze manier kun je jagen op de beste deals zonder dat de prijzen worden beïnvloed.

3. ONTKETEN DE KRACHT VAN SKYSCANNERS'S "OVERAL" OPTIE

Er valt veel geld te besparen als je niet per se naar een bepaalde bestemming wil, maar er voor open staat om te gaan waar de wind je brengt. Skyscanner heeft namelijk een geweldige optie om te zoeken op bestemming “overal” (het is serieus mijn hobby om af en toe gewoon te kijken wat voor deals er zijn – ook als ik niet eens op reis ga 🙈).

Dit is dé manier om je avontuurlijke geest te volgen en nieuwe, onverwachte plaatsen te verkennen. Gebruik dus ZEKER deze geheime strategie voor voordelige vliegtickets. Je zal niet teleurgesteld worden. Probeer het maar eens!

4. ABONNEER OP PRIJSMELDINGEN VOOR EXCLUSIEVE DEALS

Heb je nou wél echt één specifieke bestemming in gedachten waar je op een bepaalde datum echt wil zijn? Dat kan natuurlijk! Stel dan via Skyscanner een prijsalarm in voor jouw specifieke bestemming en reisdatum. Wanneer de prijzen dalen, ontvang je een melding! Bijna alsof je een persoonlijke assistent hebt die altijd op zoek is naar de beste deals. Handiggggg!

5. COMBINEER & TRIOMFEER🏆

Oke, hier komt nog zo een truc voor maximale besparingen: overweeg om verschillende luchtvaartmaatschappijen te combineren voor je heen- en terugreis. Dit kan voordeliger zijn dan traditionele retourtickets. Het vergt wat speurwerk, maar de besparingen kunnen aanzienlijk zijn

6. SPEEL MET VERTREKPUNTEN EN ROUTES VOOR VOORDELIGE VLIEGTICKETS 📍

Wist je dat het kiezen van een ander vertrekpunt of alternatieve route je soms aanzienlijke besparingen kan opleveren? Overweeg verschillende luchthavens en routes om te ontdekken welke opties binnen je budget vallen. Skyscanner maakt het gemakkelijk om verschillende vertrekpunten te vergelijken en te zien welke de voordeligste optie biedt.

7. BUNDEL VLUCHTEN EN VERBLIJF VOOR MAXIMALE WAARDE 🛎️

Ik ben team “ik zie het wel als ik aankom” en ik boek zelden accomodaties echt lang van te voren. Dat gezegd hebbende, kan het soms wél voordeliger zijn om een combi boeking te maken met een vlucht én een accommodatie. Vooral makkelijk te regelen als je op één plek wil verblijven. Denk bijvoorbeeld aan de deals die TUI of Corendon aanbieden (een week weg voor € 300?! 😱) . Deze aanbieders kopen vaak al vluchten en accomodaties in, waardoor ze er soms vanaf moeten. Voor een zeer aantrekkelijke prijs. Zo kan je een complete reiservaring samen stellen zonder je budget te overschrijden.

8. LAST-MINUTE AVONTUREN 🧳

Ja en dan, een artikel over geheime strategieën voor voordelige vliegtickets, kan niet zonder deze. Want alhoewel vroeg boeken in theorie vaak verstandig is – ik doe het nooit want ik beslis gewoon graag laat 🙊 – kunnen last-minute deals soms verrassend voordelig zijn. Zeker als je dus flexibel bent in reisdata en bestemmingen. Gebruik Skyscanner’s “Overal” functie of kijk dus bij reisorganisaties als TUI of Corendon. Stel je voor waar je binnenkort naartoe zou kunnen vliegen!  Zo ben ik met die laatste eens  voor een habbekrats onverwacht naar Noord-Macedonië gevlogen. Was enig!

9. BONUS TIP: GEHEIME DEALS 🤫

Oke, komt ie: een geheimpje…. Er zijn een aantal Nederlandse sites die goedkope vliegticket deals voor je zoeken en die verzamelen – en dat kan handig zijn. Maarrrrrr naar mijn ervaring zijn er twee internationale verzamelaars van deals die een stuk beter zijn! En dat zijn Fly4Free en SecretFlying. Je kan opgeven dat je vanaf Nederland wil vliegen en zij geven aan welke deals er zijn. En daar zitten soms echt pareltjes tussen die je zelf niet had gevonden. Zeker eens een kijkje waard!

En daar heb je het, reisbuddy: negen geheime strategieën voor voordelige vliegtickets die je kunnen helpen om die felbegeerde goedkope vlucht te vinden en je reisdromen werkelijkheid te maken. Of je nu droomt van exotische stranden, betoverende steden of avontuurlijke wildernis, deze tips en trucs zullen je op weg helpen naar avonturen die passen bij je budget. 🌍✈️

Waren deze tips nuttig? Deel ze dan vooral met al je reismaatjes, zodat ook zij nu precies weten hoe ze goedkoop vliegtickets vinden kunnen ⤵️ !

Zin in meer reisgezelligheid? Volg mij dan op Instagram ⤵️. Dolle pret !

YOU MAY ALSO LIKE

Laat een bericht achter