In de media

Annika van reispodcast Along with Annika met de lonely planet in haar hand

Sinds de lancering van de reispodcast Along with Annika in 2019 is de podcast meerdere keren getipt door diverse mediaplatformen – zowel digitaal als in print. Tevens heb ik in mijn hoedanigheid als (reis)journalist, programmamaker en mr. in het recht met o.a. een specialisatie in mensenrechten diverse interviews gegeven. Hieronder een greep daaruit. 

Interview- of samenwerkingsverzoeken zijn altijd welkom! Mailen kan naar annika@alongwithannika.com.

PUBLICATIES

LONELY PLANET MAGAZINE

Tijdschrift publicatie: “Luistertips: Podcasts om bij weg te dromen”

In haar podcast Along with Annika neemt [de] oud-verslaggever/redacteur bij Radar je mee op haar reis over de Centraal-Aziatische Zijderoute. Ze geeft niet alleen een inspirerend beeld van de prachtige natuur onderweg, maar spreekt ook met de plaatselijke bevolking over maatschappelijke onderwerpen zoals religie, corruptie en de liefde.” 

DE TELEGRAAF

Digitale publicatie: “De 10 leukste reispodcasts om bij weg te dromen” 

 

“Wegdromen over onbekende bestemmingen, een fonkelende sterrenhemel of een verlaten woestijn. Annika is naast verslaggever ook nog fervent wereldreiziger. In haar podcast vertelt ze je alles over de verre reizen die ze samen met haar backpack maakt. Zij vertelt hoe je die grote aardbol nét wat toegankelijker kunt maken voor de ideale ontdekkingsreis.

Along with Annika in de Telegraaf

FEELING (BELGIË)

Tijdschrift publicatie: “De keuze van Evy: 3x digitaal op pad”

 

“Super om bij weg te dromen is de reispodcast van verslaggever Annika van Beek, die een jaar langs de Zijderoute reist door landen als Iran, Tadzjikistan en Oezbekistan. Haar avonturen zijn grappig verteld en inspirerend.”

GRAZIA

Tijdschrift publicatie: “Luister naar… ALONG WITH ANNIKA”

 “Annika van Beek zegde haar goede baan in de media op en besloot fulltime reiziger te worden. Ze bezocht onder andere Iran en Oezbekistan en doet van haar ervaringen verslag in een eigen podcast. Perfect om je vakantievides nog net wat langer vast te houden, inspiratie op te doen voor je volgende trip of gewoon even te genieten van haar ervaringen terwijl jij relaxed op de bank ligt.”

MARGRIET

Tijdschrift publicatie: “Slow travelling | Wij tippen: Along with Annika”

 

Reiziger Annika interviewt reisexperts, medereizigers en locals.”

OVERIGE ONLINE VERMELDINGEN

De reispodcast Along with Annika wordt regelmatig vermeldt of aanbevolen op diverse websites. Zo ook op de populaire reisblog We Are Travellers.

INTERVIEWS

NPO RADIO 1 | NAGORNO-KARABACH

Interview bij Fris! op NPO Radio 1 over de voorheen “stille” oorlog in Nagorno-Karabach, waar ik een jaar eerder nog was. Het fragment is hier terug te luisteren.

De reden voor dit interview was mijn bezoek van nog geen jaar eerder aan de de facto onafhankelijke publiek  Nagorno- Karabach. De oorlog werd op dat moment een “stille oorlog” genoemd, maar was een jaar later verre van dat. In de uitzending spreek ik over het conflict en wat ik er een jaar geleden van merkte. Destijds maakte ik er ook een reispodcastaflevering van waarin ik met een inwoner van het gebied sprak.

NPO Radio 1 interview Along with Annika over Nagorno Karabach

LINDA ONLINE

Interview met LINDA voor de categorie Wegtrekkers (online). Volledig artikel hier te lezen.

Publicatie Interview Linda reispodcast Along with Annika

“[…] COUCHSURFEN

“Omdat ze de landen waar ze doorheen reizen écht willen leren kennen, hebben ze gekozen voor couchsurfen. ‘Op straat kun je ook mensen spreken, maar pas bij mensen thuis hoor je de bijzonderste verhalen.’

ZWEEPSLAGEN

Zo sprak ze voor haar podcast Along with Annika – waarin ze over haar reis vertelt – een twintigjarige Iraanse jongen. Ze vroeg hem over daten en wat hij doet op zaterdagavond. ‘Hij gaat naar feesten met drank, terwijl dat daar illegaal is en je er zweepslagen voor kunt krijgen. ‘Er is geen risico, want we weten wat we doen’, zei hij.'[…]”

INTERVIEWS TV & RADIO | LOCKDOWN IN PERU IVM CORONAVIRUS

Het is maart 2020 als vanwege de uitbraak van corona in Peru de noodtoestand wordt uitgeroepen met daarbij horende lockdown en sluiting van alle grenzen. Op dat moment ben ik een week in het Zuid-Amerikaanse land – als onderdeel van mijn jaar lange reis over de Zijderoute waarna Zuid-Amerika zou volgen.

Via interviews bij diverse media houd ik Nederland op de hoogte van de situatie in Peru en maatregelen die er worden afgekondigd. Zo ook bij Jinek (RTL4), RTL Nieuws, NPO Radio 1, SLAM FM, EditieNL en diverse andere programma’s.

Play Video about Peru coronacrisis, Antoinette Hertsenberg bij Jinek, herkent Annika