In de media

Sinds de lancering van de reispodcast Along with Annika in 2019 is de podcast meerdere keren getipt door diverse mediaplatformen – zowel digitaal als in print. Tevens heb ik in mijn hoedanigheid als (reis)journalist en mr. in het recht met o.a. een specialisatie in mensenrechten diverse interviews gegeven. Hieronder een greep daaruit.

Ik sta open voor interviewverzoeken (annika@alongwithannika.com).


REFORMATORISCH DAGBLAD | SEPTEMBER 2022


Zomerluistertip: Along with Annika

________
Volledig artikel hier te lezen

“De Zijderoute verbond Azië met Europa. Eeuwenlang was deze karavaanroute de belangrijkste verbinden tussen Oost en West. In de Nederlandstalige podcast ‘Along with Annika’ trekt reizigster Annika van Beek over deze route naar het Oosten. De weg leidt langs landen die niet direct bekend staan om een massale stroom van toeristen: Kazachstan, Oezbekistan en Xinjiang, de thuisprovincie van de Oeigoerse minderheid in China.

Van Beek neemt de luisteraar per aflevering een kwartier mee in haar reis. Daarbij spreekt ze met de lokale bevolking. Juist dat element maakt deze podcast een aanrader voor ieder die meer wil weten over deze bijzondere landen.?


NPO RADIO 1 | OKTOBER 2020

Interview NPO Radio 1 over de oorlog in Nagorno-Karabach
________
Het fragment is hier terug te luisteren

Een conflict dat ik een jaar geleden nog de “stille oorlog” noemde in mijn reispodcast, is inmiddels verre van dat geworden.

Bij Fris! op NPO Radio 1 was ik te gast om te vertellen over het conflict in Nagorno-Karabach en wat ik een jaar geleden ervan merkte toen ik het gebied bezocht.

_____________________

Luister hier naar de aflevering van de reispodcast waarin het gebied bezoek en een inwoner interview.


LONELY PLANET MAGAZINE | JUNI 2020

LUISTERTIPS: Podcasts om bij weg te dromen
(blz. 16-17) Along with Annika (NL)
________
Digitale versie hier te lezen

“In haar podcast Along with Annika neemt [de] oud-verslaggever/redacteur bij Radar je mee op haar reis over de Centraal-Aziatische Zijderoute. Ze geeft niet alleen een inspirerend beeld van de prachtige natuur onderweg, maar spreekt ook met de plaatselijke bevolking over maatschappelijke onderwerpen zoals religie, corruptie en de liefde.”


Along with Annika in de Telegraaf

De 10 leukste reispodcasts om bij weg te dromen
1. Along with Annika

________
Volledige artikel hier te lezen

“Wegdromen over onbekende bestemmingen, een fonkelende sterrenhemel of een verlaten woestijn. Annika is naast verslaggever ook nog fervent wereldreiziger. In haar podcast vertelt ze je alles over de verre reizen die ze samen met haar backpack maakt. Zij vertelt hoe je die grote aardbol nét wat toegankelijker kunt maken voor de ideale ontdekkingsreis.”


MARGRIET EXTRA | REIZEN EN EROPUIT (2) 2020

Lezen en Luisteren (p. 22-23) | Slow travelling
Wij tippen: Along with Annika

________

“Wij tippen: […] ALONG WITH ANNIKA: Reiziger Annika interviewt reisexperts, medereizigers en locals.”


INTERVIEWS CORONAVIRUS/PERU | MAART 2020

Diverse interviews over het coronavirus
en de lockdown in Peru.
________
Het is maart 2020 als in Peru de noodtoestand wordt uitgeroepen met daarbij horende lockdown en sluiting van alle grenzen. Op dat moment ben ik een week in het Zuid-Amerikaanse land.

Via interviews bij diverse media houd ik Nederland op de hoogte van de situatie in Peru. Zo ook bij Jinek (RTL4), het RTL Nieuws, driemaal bij het radioprogramma Fris! (NPO Radio 1) (hier en hier te beluisteren), SLAM FM, EditieNL en diverse andere programma’s.


FEELING (BELGIË) | FEBRUARI 2020

De keuze van Evy: 3x digitaal op pad
________
“Super om bij weg te dromen is de reispodcast van verslaggever Annika van Beek, die een jaar langs de Zijderoute reist door landen als Iran, Tadzjikistan en Oezbekistan. Haar avonturen zijn grappig verteld en inspirerend.”


GRAZIA 2019 | 39 + 40

Luister naar…
ALONG WITH ANNIKA

________
“Annika van Beek zegde haar goede baan in de media op en besloot fulltime reiziger te worden. Ze bezocht onder andere Iran en Oezbekistan en doet van haar ervaringen verslag in een eigen podcast. Perfect om je vakantievides nog net wat langer vast te houden, inspiratie op te doen voor je volgende trip of gewoon even te genieten van haar ervaringen terwijl jij relaxed op de bank ligt.”


LINDA ONLINE | OKTOBER 2019

Interview met LINDA voor de categorie Wegtrekkers (online)
______
Volledige artikel hier te lezen

“[…] COUCHSURFEN
Omdat ze de landen waar ze doorheen reizen écht willen leren kennen, hebben ze gekozen voor couchsurfen. “Op straat kun je ook mensen spreken, maar pas bij mensen thuis hoor je de bijzonderste verhalen.”

ZWEEPSLAGEN
Zo sprak ze voor haar podcast Along with Annika – waarin ze over haar reis vertelt – een twintigjarige Iraanse jongen. Ze vroeg hem over daten en wat hij doet op zaterdagavond. “Hij gaat naar feesten met drank, terwijl dat daar illegaal is en je er zweepslagen voor kunt krijgen. ‘Er is geen risico, want we weten wat we doen’, zei hij.”[…]”

Publicatie Along with Annika op Linda online

WEGWIJZER.BE | DECEMBER 2019

Tip van de Week op de Belgische reiswebsite Wegtrekkers.be
______
Volledige artikel hier te lezen (account nodig voor toegang)

“In de podcast Along with Annika neemt de Nederlandse reizigster Annika je mee langs de Zijderoute door Centraal-Azie. Naast reisinspiratie bieden, wil ze ook een dieper inzicht geven in de landen en de cultuur.

Interviews met de lokale bevolking zijn dan ook een groot onderdeel van de podcast. Zo gaat ze niet enkel op roadtrip door Armenie of hiket ze door de Georgische natuur, maar spreekt ze ook in Istanbul over de Ramadan en hoort ze over corruptie in Azerbeidzjan. 

De landen waar de aankomende podcasts over gaan zijn Iran, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizie, Kazachstan en China.”