Moynaq bij het Aralmeer in Oezbekistan

E18 Reispodcast | Oezbekistan: het Aral meer – een ecologische ramp?

Deze aflevering van de reispodcast is een samenwerking met BesQala Tour Agency, de organisatie van Tazabay, die geboren is in het gebied rondom het Aralmeer. Waar hij in zijn studententijd voor het eerst het Aralmeer bezocht en met amper een cent te makken toch probeerde tours aan te bieden, is hij uitgegroeid tot een zeer professionele organisatie die je uitstekend begeleid naar het Aralmeer. Aanradertje!

Het Aralmeer in Oezbekistan (maar dat ook in buurland Kazachstan ligt) wordt ook wel eens de grootste ecologische ramp van onze tijd genoemd. In deze aflevering van de reispodcast reis ik af naar het Aralmeer in Oezbekistan en hoor ik van inwoner Tazabay hoe het meer ooit was, om vervolgens te kijken wat er van over is. Want waarom wordt het een ecologische ramp genoemd en hoe gaat het nu met de inwoners van het gebied?

When I see this beautiful landscape, this unusual canyons, these collapse lands… it is like you are on a different planet: like on Mars”.

Tazabay

Reis mee via Spotify of de Podcasts app (ioS) of jouw eigen favoriete podcast-app. En wil je ook het Aralmeer bezoeken? Dan kan je je trip hier boeken.


Tip: de beste uitvalsbasis voor een trip naar het Aralmeer is Nukus. Tazabay heeft zelf ook een enorm goed beoordeelde accommodatie daar, maar er zijn ook andere budgetaccommodaties te vinden in de stad. Kijk vooral eens, want er zijn er maar een stuk of 20.


GOEDKOPE VLUCHTEN MOGELIJK
Vlieg nu al vanaf € 203 van Nederland naar Oezbekistan. Zie hier!

Tips: neem dit mee op jouw Oezbekistan reis

En zie hier de gehele backpack checklist die ik gebruikte voor mij reis over de magische Zijderoute reis – waaronder Oezbekistan. Dus bespaar jezelf vooral inpakstress en gebruik de lijst ook!YOU MAY ALSO LIKE

Laat een bericht achter