Tasjkent in Oezbekistan

E17 Reispodcast | Reizen in Oezbekistan

Welkom in Oezbekistan: het hart van de Zijderoute met betoverende architectuur. In deze aflevering van de reispodcast reis ik af naar het voormalige Sovjet-land. Je hoort hoe het is om te reizen in Oezbekistan, welke steden het bezoeken waard zijn en hoe overland de Zijderoute bereizen lastig kan worden gemaakt door buurland Turkmenistan – want weetje nog, het vorige land waar we waren was Iran. En uiteraard spreek ik met een inwoner van het land: iemand die je kan vertellen hoe het echt is om in Oezbekistan te wonen.

Usually people get jobs through relatives. If you don’t have relatives working for a good company, it is really difficult to live”.

– Katherina

Luister nu via SpotifyStitcher, de Podcasts-app (iOS) of elke andere podcast-app voor je Android.Ga jij ook in een van de prachtsteden van Oezbekistan verblijven? Klik dan op de naam van de steden voor een overzicht van de accomodaties, maar graag geef ik je meer specifiek nog wat aanbevelingen voor toffe slaapplekken:


View this post on Instagram

Sommige dagen zijn geweldig, andere zwaar kut. Dit is er een van de laatste soort. Ons visum voor Turkmenistan (waar we overland naar toe zouden reizen vanuit Iran) is definitief afgewezen. Dat ligt niet aan ons: dit is hoe het land werkt. De een heeft mazzel, de andere pech. En dat betekent een hoop gepuzzel, geregel en eigenlijk gewoon gezeik. • Verder overland reizen via Afghanistan en Pakistan is niet echt een optie i.v.m. de veiligheidssituatie en bewapende militaire escorts die we dan nodig hebben. Terug naar Turkije schiet niet op en vliegen vanuit Tehran A) willen we vermijden dat we overland willen en B) is lastig want de vluchten richting de rest van Centraal-Azië zijn knettertje duur én hebben overstappen van ruim 20 (!!!) uur in steden als Dubai. Slecht idee dus. • Wat de beste optie lijkt is om terug te gaan naar Azerbeidzjan en vanuit daar verder te reizen, maar dat maakt ons ook niet gelukkig. Het vergt het opnieuw kopen van een visum, een busrit van ruim 7 uur naar de grensstad, een taxi naar de grens, met een douane waar we niet de beste ervaringen mee hebben en vervolgens een busrit van 5 uur naar Baku. Vanuit daar willen we met een cargoschip (die duurt weer ruim 24 uur als je mazzel hebt) mee naar Kazachstan (maar die gaat mega onregelmatig dus moet je iedere dag bellen en áls hij gaat als een bezetene naar de haven), om vanuit daar een trein van 30 uur zonder airco naar Uzbekistan te nemen. Dolle pret, niet? • Goed. Je ziet het. We zijn dus momenteel niet de gelukkigsten. Maar het is wat het is. Het was altijd een risico. We gaan voor de alternatieve route en wie weet wat we tijdens de omweg weer meemaken. • Ik ben wel benieuwd: wat was jouw ergste tegenslag op reis? • #turkmenistansucks #dramadramadrama #reisongemak #pech #backpacking #reizen #alongwithannika #backpacken #centraalazie #overland

A post shared by ANNIKA VAN BEEK | REISPODCAST (@alongwithannika) on


YOU MAY ALSO LIKE

Laat een bericht achter