Rijstvelden in Rasht

E13 Reispodcast | De Iraanse Keuken

Mirza Ghasemi, Torshi Tareh en Anarbij. Heb jij hier al eens van gehoord? Het zijn typische Iraanse gerechten uit de Iraanse keuken uit de Gilan provincie. En vandaag maak jij kennis met Iraans eten via een Iraanse kok! 

Want na een eerste kennismaking met Iran inclusief reistips en een interview met Iraanse jongere over het vinden van liefde, reizen we door langs de Zijderoute in Centraal-Azië. En zo doen we vandaag Rasht aan, de hoofdstad van de Gilan provincie in Iran. Een stad die op de UNESCO lijst van creatieve steden van de gastronomie staat. En dus, terwijl we reizen in Iran, maken we vandaag kennis met de Iraanse keuken – en mijne gute, Iraans eten betekent smikkelen geblazen. 

We verblijven bij Meisam, die samen met zijn moeder het Iraanse restaurant runt dat zijn vader 40 jaar geleden opende. De Iraanse recepten beheerst hij als geen ander en wij proeven vol enthousiasme de Iraanse gerechten waar hij vol passie over vertelt. En zo proef ook jij deze reispodcast aflevering  ook (mentaal) mee, hoor je welk Iraans eten de Gilan provincie om bekend staat en leer je iets zeer unieks over smaken (ik wist dit totaal niet!). Meisam neemt ons mee in zijn land en vertelt ons ook nog over zijn dromen voor de toekomst – en die dromen zijn behoorlijk gaaf.

“Most of the young girls they don’t know [how to cook the traditional dishes] and if my future wife doesn’t know, I would like to cook it by myself.”

– Meisam

Proef mee via Spotify, de Podcasts app (iOS) of jouw eigen favoriete podcast app.

GOEDKOPE VLUCHTEN MOGELIJK
Vlieg nu al vanaf € 145 van Nederland naar Iran. Zie hier!

Tips: neem dit mee op jouw Iran reis

En zie hier de gehele backpack checklist die ik gebruikte voor mijn reis naar Iran en volledige Zijderoute reis. Dus bespaar jezelf vooral inpakstress en gebruik de lijst ook!YOU MAY ALSO LIKE

Laat een bericht achter